Een rookmelder plaatsen

part of 

PARTICULIEREN

-

FAQ


Rook, een dodelijke valstrik


Bedenk dat rook en verbrandingsgassen meer slachtoffers maken dan vlammen:


  • Rook is donker, zodat u vrijwel niets meer ziet, gedesoriënteerd geraakt en in paniek slaat.
  • Rook en verbrandingsgassen kunnen irritatie veroorzaken aan de ademhalingswegen, alsook vergiftigingsverschijnselen en verstikking.
  • Hete rook kan de ademhalingswegen verbranden.


Een rookmelder is een klein apparaat dat in alle grootwarenhuizen en doe-het-zelfzaken verkocht wordt. De rookmelder werkt volledig autonoom, met een batterij. Hij detecteert voortdurend de ruimte waar hij hangt en brengt een alarmsignaal voort wanneer hij rook detecteert.


Een rookmelder waarschuwt u wanneer er brand ontstaat, zodat u tijdig uw huis kunt verlaten en de brandweer kunt verwittigen. Een rookmelder bewijst vooral 's nachts zijn nut, wanneer u slaapt. Denk niet dat u van de rook wakker wordt. Rook bevat immers koolmonoxide (CO), dat u in een nog diepere slaap brengt.


Een rookmelder moet u conform de gebruiksaanwijzing plaatsen in ruimten van uw woning waar rook, stoom of stof niet "van nature" aanwezig is. Een rookmelder reageert immers op al die zaken. Zo plaatst u maar beter geen rookmelder in een garage (uitlaatgassen) of keuken (stoom, damp) om loos alarm te voorkomen. In alle andere ruimten kunt u wel een autonome rookmelder plaatsen. Plaats er in elk geval op elke verdieping één, in de hal en de gang. Controleer na plaatsing ook of u het alarmsignaal in alle vertrekken van uw woning hoort, ook met gesloten deuren.


Onderhoud de rookmelders conform de voorschriften van de fabrikant.


27.03.2010

BOGAERTS - VAN BREMPT BVBA

FSMA / ONR : 0449.147.909


Tel : 03/485 76 70

Email: info@bogaertsvanbrempt.be


Van Den Nestlaan 2B - 2520 BROECHEM

Spoorweglei 18 - 2500 LIER

Mechelsesteenweg 71 - 2860 ST-KAT.-WAVER


Copyright @ All Rights Reserved