Waarom is ze verplicht

PARTICULIEREN

-

FAQ


De BA Autoverzekering is wettelijk verplicht voor elk motorrijtuig dat op de openbare weg komt en op terreinen die toegankelijk zijn voor het publiek of slechts voor een zeker aantal personen die het recht hebben om er te komen.. Elke auto, elke vrachtwagen, elke bus, elke motor, elke bromfiets en zelfs een voortbewegingtoestel met een motor zoals een elektrische rolstoel of een golfkarretje,… ze moeten allemaal verzekerd zijn voor de schade die ze kunnen veroorzaken.


Ongevallen gebeuren nu eenmaal. Of u nu als automobilist of voetganger het slachtoffer bent van een ongeval, iedereen heeft het recht om de schade die aan hem wordt toegebracht te laten vergoeden door degene die ervoor aansprakelijk is. De schade die u kan veroorzaken, kan oplopen tot in de miljoenen euro’s. En dat heeft iedereen zo maar niet, natuurlijk. Toch hebben de slachtoffers recht op een schadevergoeding. Dat bepaalt het Burgerlijk Wetboek (artikel 1382).


Om ervoor te zorgen dat slachtoffers van een ongeval vergoed worden voor hun schade, werd de BA Autoverzekering wettelijk verplicht gemaakt. 


09.03.2010

BOGAERTS - VAN BREMPT BVBA

FSMA / ONR : 0449.147.909


Tel : 03/485 76 70

Email: info@bogaertsvanbrempt.be


Van Den Nestlaan 2B - 2520 BROECHEM

Spoorweglei 18 - 2500 LIER

Mechelsesteenweg 71 - 2860 ST-KAT.-WAVER


Copyright @ All Rights Reserved